Tabbouleh

4 portioner, 25 min

Ingredienser

2 paket TZAY Happy Soy Skewers
Smör till stekning
1,5 gurka
2 tsk salt
2 vitlöksklyftor
4 dl grekisk yoghurt
1 msk pressad citron
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
3 stora tomater
3 dl fullkornsbulgur
1 citron
0,5 dl olivolja
1 dl färsk mynta
3 dl färsk bladpersilja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 granatäpple

Skala och riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Lägg den i en skål och strö på salt. Låt stå i kylskåp ca 30 minuter. Skala och pressa ner vitlöken i en skål. Tillsätt yoghurt, citron och olivolja. Ta ut gurkan ur kylen, häll av gurkspadet, tillsätt den rivna gurkan i yoghurtblandningen och smaka av. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen och låt den svalna av efter kokningen.

Kärna ur tomaterna. Hacka sedan tomater, gurka, rödlök, mynta och persilja. Blanda allt i en stor skål. Tillsätt salt, pressad vitlök, citron och citronsaft. Toppa med granatäpplekärnor. Stek sojaspetten i en grillpanna med smör tills de fått en fin grillyta. Servera allt tillsammans med ett gott bröd.