Frågor och svar

Vad är TZAY?

TZAY består av sex produkter som är veganska och glutenfria. Samtliga är tillverkade av sojaprotein och helt utan tillsatser. Vi har funnits på den svenska marknaden sedan 2002.
I det frysta sortimentet ingår


I det kylda sortimentet ingårÄr TZAY sojaprodukter veganska?

Jajamensan! Produkterna tillverkas i en fabrik som enbart producerar veganvänlig mat.

Vad använder ni för soja?

Sojan vi använder är självklart GMO-fri. Sojan kommer från Kina och Indien. Vi vill helst använda hållbart odlad soja men eftersom tillgången är begränsad så köper vi sojacertifikat genom Round Table on Responsible Soy (RTRS) så länge. Vill du läsa mer om RTRS arbete vänligen klicka här: www.responsiblesoy.org

TZAY sojaprodukter innehåller vete, hur kan de ändå vara glutenfria?

Vete finns i själva sojan, men när sojan fermenteras så försvinner glutenproteinerna. Däremot innehåller produkterna andra veteproteiner än gluten och därför kan veteallergiker reagera på produkterna varför vi måste märka ut vete.

Använder ni några tillsatser?

Nej, produkterna har inga tillsatser!

Hur tillagar man TZAYs sojaprodukter?

Produkterna är färdiga att ätas men smakar bäst uppvärmda. Tina gärna produkten innan den steks, grillas eller värms i ugn eller micro. De passar även bra i grytor och kan då värmas direkt i grytan/såsen.

Var hittar jag TZAY sojaprodukter?

Antagligen där du brukar handla, t ex. hos ICA, Coop, Willys, Hemköp och fristående vegetariska butiker. Men om du inte hittar dem, så fråga! Då är chansen större att just din butik tar in dem.