Avokadoburgare

2-4 portioner, 4 st hamburgare

Ingredienser

4 st avokado
4 st TZAY Natural Soy Fillet
50 g babyspenat
2 msk sesamfön

Picklad pumpa
100 g butternut squash
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten

Rödkålsslaw
100 g rödkål
1 msk vegansk majonnäs
1 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 tsk flingsalt

Bönröra
1 burk svarta bönor
1 msk bbq-sås
1 tsk flingsalt

Så här gör du:
Tänd grillen.
Börja med att pickla pumpan. Koka upp ättika, socker och vatten. Skala och hyvla pumpan tunt. Häll sedan den varma ättikslagen över pumpan och låt svalna.
Häll av och skölj bönorna, mixa med bbq-sås och flingsalt.
Strimla kålen, blanda med majonnäs, dijonsenap, citronjuice och salt.
Dela avokadon och ta försiktigt bort kärnan.
Grilla sojafilén på hög direkt värme cirka två minuter på varje sida tills de fått fin färg.
Lägg en klick bönröra i underdelen på avokadon, lägg på spenat, rödkålsslaw, sojafilé, avsluta med picklad pumpa.
Lägg på den andra avokadohalvan, avsluta med lite sesamfrön.