2–4 portioner
Du behöver:
1 blomkålshuvud
1 pkt kylda TZAY Happy Soy Skewers
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitpeppar
1 tsk salt
1,5 dl sojamjölk
1 dl stark sås (t ex sriracha)
2 tsk olivolja
1 msk flytande honung
1 burk soygurt
1/2 gurka
1/2 kruka färsk mynta*
1 liten vitlöksklyfta
1 avokado
Salt
Peppar
2 gemsallad
1 msk neutral olja till stekning
Så här gör du:
Börja med att riva gurkan på det grövsta på rivjärnet, salta lite, lägg i en sil och låt droppa av 20–30 minuter.
Dela blomkålshuvudet och plocka av buketterna. Blanda vetemjöl, vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar. Vispa i mjölken lite i taget. Häll i blomkålen i såsen och vänd runt så att de täcks. Lägg sedan blomkålen i en form och baka i ugnen på 200 grader i 15 minuter.
Ta fram en ny skål och blanda stark sås, till exempel sriracha, med olja och honung. Pensla blomkålen och grädda ytterligare i 15–20 minuter tills de har fått fin färg.
Blanda till en raita av soygurten, riven vitlök, hackad mynta och riven gurka. Salta och peppra.
Stek sojaspetten i en het panna i lite olja. Servera sedan spetten med den heta blomkålen och svalkande raita i salladsblad.