ca 4 rullar av varje sort
Till samtliga vårrullar behöver du:
TZAY Natural Soy Strips
1 msk soja
1 tsk färsk riven ingefära
1 tsk chiliflakes
2 msk basilika
10 rispapper
1 rödbeta (om du vill ha rosa vårrullar)
Gör så här:
Hacka basilika och riv vitlök.
Blanda basilika, vitlök, chiliflakes, soja och ingefära till en marinad. Häll marinaden över TZAY Natural Soy Strips, blanda runt och låt stå medan du förbereder vårrullarna.
Stek sedan stripsen på medeltemperatur i 5-6 minuter.
Blötlägg rispappret. Om du vill ha rosa vårrullar använd rödbetsvatten. Riv då rödbetan och blanda med 5 dl vatten, rör runt och låt stå några minuter, sila av. Värm upp vattnet innan du doppar rispappret.
Du kan ha vanligt vatten om du inte vill ha rosa rullar.
Till cirka 4 rullar behöver du:
Marinerade och stekta TZAY Natural Soy Strips
Glasnudlar
1 avokado
½ mango
2 msk koriander
½ färsk röd chili
¼ gurka
¼ rättika
Så här gör du:
Skär grönsakerna i tunna stavar (julienne), hacka chili och plocka bladen från koriandern.
Blöt rispappret ca 5 sekunder i varmt vatten (rödbetsvatten eller vanligt) och lägg på en tallrik.
Lägg alla ingredienser mitt på rispappret, vik in kanterna och rulla ihop.
Till ca 4 rullar behöver du:
Marinerade och stekta TZAY Natural Soy Strips
Glasnudlar
100 g grönkål
200 g vattenmelon
¼ gurka
2 msk färsk mynta
Så här gör du:
Skär vattenmelonen och gurkan i tunna stavar (julienne), riv grönkålen i mindre bitar och ta bort stammen.
Plocka myntabladen.
Blöt rispappret ca 5 sekunder i varmt vatten (rödbetsvatten eller vanligt) och lägg på en tallrik.
Lägg alla ingredienser mitt på rispappret, vik in kanterna och rulla ihop.
Till ca 4 rullar behöver du:
Marinerade och stekta TZAY Natural Soy Strips
Glasnudlar
½ ananas
1/4 gurka
1 morot
1 dl böngroddar
2 msk färsk basilika
Så här gör du:
Skär ananasen och grönsakerna i stavar (julienne).
Plocka basilikabladen.
Blöt rispappret ca 5 sekunder i varmt vatten (rödbetsvatten eller vanligt) och lägg på en tallrik.
Lägg alla ingredienser mitt på rispappret, vik in kanterna och rulla ihop.
Till cirka 4 rullar behöver du:
Marinerade och stekta TZAY Natural Soy Strips
Glasnudlar
En liten bit rödkål
1 Granny Smith äpple
100 g Haricot verts
2 st vårlökar
2 msk koriander
Så här gör du:
Skär rödkålen och äpplet i stavar (julienne).
Koka de gröna bönorna i 2 minuter, kyl sedan i isvatten för att behålla den fina gröna färgen.
Skär av blasten på salladslöken, det är den du vill använda. Dela på mitten så du får lagom stora bitar.
Plocka korianderbladen.
Blöt rispappret ca 5 sekunder i varmt vatten (rödbetsvatten eller vanligt) och lägg på en tallrik.
Lägg alla ingredienser mitt på rispappret, vik in kanterna och rulla ihop.
Du behöver:
1 dl soja
1 tsk sesamolja
1 krm färsk röd chili
1 tsk färsk ingefära
1 msk farinsocker
1/2 lime
Så här gör du:
Hacka chili, skala och riv ingefäran.
Blanda alla ingredienser, låt stå medan du förbereder vårrullarna.
Servera alla rullarna med glasnudlar och dippsåsen!