Granatäpplesallad

2 portioner, 90 minuter

Ingredienser

1 påse tinade TZAY Cute Soy Bits, chili/ingefära, 250g
2 dl kokt röd quinoa
1 dl glutenfritt mjöl
5 dl läskedryck med colasmak
1 l frityrolja
1/2 honungsmelon
1 granatäpple
50 g ruccola
50 g babyspenat
1 dl gröna oliver

Vinägrett

2 dl pistagenötter
4 msk olivolja
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk flingsalt
1 dl vatten

Quinoa

Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Lägg den kokta quinoan på hushållspapper och torka i ca 1h.

Koka ner coladrycken tills knappt 1 dl återstår, den ska vara klistrig i konsistensen. Mixa 1 dl pistagenötter, med olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap och salt i en mixer. Tillsätt vatten efter en stund. Skala och kärna ur honungsmelonen. Klyfta melonen i stora klyftor och hyvla tunna strimlor av melonen med en potatisskalare. Dela granatäpplet och banka ur kärnorna i en skål. 

Värm upp oljan till 175 grader. Vänd och panera tinade sojabitar i mjöl, därefter colan och sist quinoan. Fritera de panerade sojabitarna i ca 1 minut eller tills de fått fin färg. Lägg sojabitarna på hushållspapper så att överflödig olja kan rinna av.

Lägg babyspenat, ruccola och den hyvlade melonen på ett fat. Lägg på de quinoafriterade sojabitarna och toppa med granatäppelkärnor, pistagenötter och vinägrett.