Detta recept är skapat av vegobloggaren Jävligt Gott, Gustav Johansson. Koriander- och chilimarinerad grillad ananas med vaniljglass och chokladsås.
4 portioner
Ananas
1 mogen färsk ananas
1/2 röd chilifrukt
1 dl färsk hackad koriander
Juice från 1/2 lime
1 tsk socker
Gör så här
Skala ananasen och skär den i hälften, skär ut stammen och skär därefter halvorna i ca 1 cm tjocka skivor.
Blanda skivorna med övriga ingredienser i en påse och låt marinera ca 30 minuter.
Sätt på ugnen på 225 grader grilleffekt eller tänd grillen.
Grilla i 4-5 minuter per sida tills ananasen börjar få färg.
Låt svalna 10 minuter innan servering.
Chokladsås
1 dl havregrädde
1 dl kakaopulver
1 dl strösocker
1 nypa salt
Gör så här
Koka ihop alla ingredienser under omrörning.
Låt koka 2-3 minuter på medelvärme under konstant omrörning.
Låt svalna något innan servering.
Servering
1 paket vegansk vaniljglass
Några kvistar färsk koriander
Flingsalt
Chiliflakes
Gör så här
Lägg upp 3 grillade ananasskivor på en tallrik, toppa med en kula vaniljglass och ringla över chokladsås. Strö över lite flingsalt, färsk koriander och chiliflakes.
Servera genast innan glassen smälter.
Receptet är hämtat från Gustavs tre-rättersmeny där också Satayspett med jordnötssås och Korean BBQ Nudelsallad ingår.