Maggie, skaparen bakom @maggiesskafferi, tog fram en rätt inspirerad av sommarkvällarna i skärgården. Ett lyxigt grillspett med bearnaisesmör på färsk dragon, körvel och scharlottenlök.
Bearnaisesmör:
2 scharlottenlökar, skalade
0,5 dl vitvinsvinäger
1 tsk torkad dragon
1/2 msk dragon, hackad
200 g mjölkfritt margarin
1/2 dl färsk dragon, körvel och persilja, fint hackade
En nypa socker
Salt
Vitpeppar, färskmald
Grillspett:
400 g Tzayfiléer i bitar, naturella
1 stor zucchini
2 rödlökar, skalade
2 - 3 majskolvar, färdigkokta
0,5 dl olja
3 msk japansk soja
Svartpeppar
1 vitlöksklyfta, skalad
Flingsalt
Hacka löken fint. Koka upp den i en liten kastrull tillsammans med vinäger och dragon tills vätskan reducerat.
Låt blandningen svalna lite innan du blandar det med margarinet, de färska kryddorna, socker, salt och peppar.
Ställ bearnaisesmöret i kylen medan du gör grillspetten.
Dela zucchini och rödlök i lika stora bitar. Dela majskolvarna i 16 skivor. Trä upp Tzay, zucchini, lök och majs på 8 st grillspett.
Blanda olja, soja och peppar.
Pressa ned vitlöken. Pensla på blandningen på spetten.
Grilla spetten ca 3 - 5 min på var sida. Lägg de färdiga spetten på ett fat.
Strö över flingsalt och klicka på bearnaisesmöret.