Korean BBQ nudelsallad

Detta recept är skapat av vegobloggaren Jävligt Gott, Gustav Johansson. Marinera sojafiléerna med koreanska smaker och servera tillsammans med en krispig nudelsallad med rostad vitlök och chilidressing.

4 portioner

TZAY sojafiléer
2 förpackningar Natural Soy Fillet
1 dl ljus sojasås
3 msk socker
3 klyftor vitlök
1 msk färsk riven ingefära
1/2 tsk chiliflakes

Gör så här
Finhacka vitlök och riv ingefäran.
Blanda alla ingredienser utöver TZAY sojafiléer i en kastrull och koka ihop tills de blir en tjock sås, ca 5 minuter.
Lägg filéerna i marinaden och låt dem marinera i ca 1 h.
Sätt på ugnen på 225 g grilleffekt, eller tänd grillen.
Grilla TZAY sojafiléer ca 5-7 minuter på vardera sida tills de har fått fin färg. Pensla regelbundet med mer marinad, och pensla även på ett lager marinad efter att de är färdiggrillade.

Nudelsallad
180 g glasnudlar, vermicelli
1 gul paprika
1 röd paprika
1 röd lök
250 g pak choi
1 stor morot
1 knippe salladslök
1 kruka färsk koriander
100 g rostade cashewnötter
3 klyftor vitlök
3 cm färsk ingefära
Juice från 1,5 lime
1 msk ljus sojasås
1 msk socker
1 tsk sesamolja
1/2 dl vatten
1 tsk maizena
1/2 tsk chiliflakes
En nypa salt
1 msk rapsolja

Gör så här
Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet och låt svalna med lite rapsolja i sig. Klipp grovt till nudlarna i kortare bitar, ca 5-10 cm långa. 
Strimla alla grönsaker fint, inklusive ingefäran. Spara de minsta pak choibladen, lite salladslök och koriander till dekoration. 
Skiva vitlöken tunt.
Blanda limejuice, sojasås, socker, sesamolja, vatten, maizena, chili och lite salt i en skål och vispa ut alla maizenaklumpar.
Börja med att värma upp lite rapsolja i en wok och rosta vitlöken försiktigt. Du vill att den ska bli ljusbrun och knaprig, men inte bränd. Fiska upp den ur oljan och låt svalna på ett papper.

Tillsätt paprikan, rödlöken och morötterna till woken och låt woka snabbt på hög värme i vitlöksoljan.
När dessa börjar få små svarta fläckar av värmen tillsätter du pak choi och salladslök och låter woka med i 30 sekunder till. 
Rör ner nudlar, koriander och dressingen och rör om i 30 sekunder till så allt värms upp. Ta bort woken från värmen och toppa med nötter.

Chilidressing
2 stora röda chilifrukter
2 vitlöksklyftor
2 tsk ljus soja
Juice från 1 lime
2 tsk socker
1,5 -2 tsk maizena
2 dl vatten

Gör så här
Finhacka chili och vitlök.
Koka upp alla ingredienser i en kastrull tills dessingen tjocknar.
Låt svalna.

Servering
Lägg upp en stor slev nudelsallad i mitten på en flat tallrik, toppa med koriander, salladslök, nötter och rostad lök.
Skär 3 TZAY sojafiléer per portion på diagonalen i små munsbitar och lägg utmed kanten på tallriken.
Häll upp 2-3 msk chilidressing i fyra små skålar och ställ en per tallrik.

Servera genast.

Receptet är hämtat från Gustavs tre-rättersmeny där också Satayspett med jordnötssås och Grillad Ananas ingår.