Korean sticky BBQ Wok

2 portioner

Ingredienser

200 g TZAY Natural Soy Fillet
1 dl Korean sticky BBQ sauce
1 bunt grön sparris
1 röd paprika
1 zucchini/squash
1 rödlök
1 knippe sticklök
Färsk koriander

Förbered genom att tillaga Korean sticky BBQ såsen enligt recept. Skär
zucchini/squash och rödlök i centimetertjocka skivor, dela paprikan på mitten. Ringla olivolja på grönsakerna, salta och peppra. När glöden är perfekt är det dags att grilla grönsakerna tillsammans med Tzayfiléen. När grönsaker och filé har fått fin färg, läggs de upp och såsen penslas på Tzayfiléen. Grillar man med såsen bränner den lätt. Avsluta med färsk koriander, fint strimlad sticklök och gärna en skål med extra sås att dippa i.

TIPS: Vill man inte grilla går det utmärkt att skiva grönsaker som läggs på dubbel ugnsfolie. Ringla på lite olivolja, salta och peppra. Lägg på en Tzayfilé, pensla på såsen och vik ihop till portionsknyten. Värm i ugn ca 10-15 min i 175 grader. 


Korean sticky BBQ Sauce:

2 dl brunt socker
2 dl Tamarisoja
0,5 dl vatten
1,5 msk risvinäger
1 msk chilipasta (Sambal)
1 msk sesamolja
1 krm svartpeppar, krossad
1 msk ingefära, färskriven
2-3 klyftor vitlök
1½ msk Maizena

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och red sedan av med Maizena som är utrört i vatten till önskad konsistens. Såsen går bra att spara kylt.