Morotsvåffla med sojaspett

2-3 portioner

Ingredienser

1 pkt TZAY Happy Soy Skewers
1 msk matolja

Till våffelsmeten
2 dl glutenfritt vetemjöl
2 dl havremjölk
1 krm salt
2 rivna morrötter
2 msk matolja

Till raitan
2 dl soygurt
½ riven gurka
1 msk hackad färsk mynta
1 msk hackad färsk koriander
1 tsk salt

Till picklad rödlök
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl kallt vatten
3 rödlökar

Till servering
100g babyspenat
Några blad mynta

Så här gör du

Raita
Riv gurkan på det grövsta på rivjärnet, salta och lägg i en sil i ca 30 min för att bli av med vätskan. Blanda sedan alla ingredienser till raitan.

Picklad rödlök
Skala och skiva löken. Koka upp ättika och socker så att sockret smälter. Häll i vatten och låt vätskan svalna. Häll sedan den kalla vätskan över löken och låt stå minst ett par timmar men helst över natten. Förvaras i kyl.

Morotsvåfflor
Skala morötterna och riv grovt. Blanda mjöl, havremjölk och salt, tillsätt morötterna när du har en jämn smet. Grädda våfflorna i våffeljärn, du kan behöva olja järnet så att smeten inte fastnar.

Stek sojaspetten på hög värme i lite matolja.

Toppa med spenat, raita, picklad rödlök och lite myntablad.