Nudelsallad

2 portioner, 15 minuter

Ingredienser

1 förpackning TZAY Happy Soy Skewers
100 g glasnudlar
1 Gemsallad 
½ rättika
1 liten morot
1 liten squash
2 salladslökar
3 rädisor
2 msk neutral olja, t.ex. rapsolja
½ dl böngroddar
½ kruka koriander
½ kruka mynta 
½ kruka thaibasilika
2 msk grovhackade jordnötter

Dressing

½ dl sweet chilisås
1 lime, pressad saft
1 msk japansk ljus soja

Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj hastigt i kallt vatten och låt rinna av. Plocka salladen och skölj i kallt vatten, låt den rinna av. Skala rättika och morot. Strimla i tunna skivor på längden med en potatisskalare eller skär i skivor och strimla. Strimla även squashen i tunna skivor på längden.

Skiva salladslök och rädisor i tunna skivor. Ringla oljan över sojaspetten och grilla eller stek i några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Lägg upp nudlarna på ett fat. Blanda de strimlade grönsakerna och lägg upp intill nudlarna tillsammans med salladsblad. Strö ut groddar, plocka ner örterna och lägg ut på fatet. Toppa med jordnötter.

Blanda samman sweet chilisås, pressad limesaft och soja. Häll upp i en skål och servera vid sidan av.