Pak Choi Wok

2 portioner, 15 minuter

Ingredienser 

100 g risnudlar
1 pak choi
½ rödlök
½ broccoli
½ röd paprika
4 msk neutral olja, t.ex. rapsolja
1 förpackning tinade TZAY Cute Soy Bits, chili/ingefära, 250g
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk finhackad färsk ingefära
½ röd chili, finhackad
100 g sockerärtor eller sugar snaps
1 lime, pressad saft
1 tsk flytande honung
2 msk japansk ljus soja
1 msk sesamolja
1 msk sesamfrön

Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj hastigt i kallt vatten och låt rinna av. Dela pak choi i fyra delar på längden. Skala löken och skär i tunna klyftor. Dela broccolin i mindre buketter och skiva roten i tunna skivor och strimla. Kärna ur och skär paprikan i strimlor.

Hetta upp några matskedar olja i en wok eller stekpanna. Fräs pak choi hastigt på hög värme och lägg upp på ett fat. Fortsätt med att lägga ner lök, broccoli och paprika. Tillsätt mer olja om det behövs. Stek hastigt under omrörning i några minuter tills grönsakerna börjar få lite färg. Tillsätt sojabitar, vitlök, ingefära och chili. Stek ytterligare i några minuter.

Dela sockerärtorna på mitten och tillsätt tillsammans med limesaft, honung, soja, sesamolja och nudlarna. Blanda och lägg upp på fat eller i portionsskålar tillsammans med pak choi. Strö ut sesamfrön eller servera dem i en skål bredvid.