Quesadillatårta

4 portioner

Du behöver:

1 påse tortillabröd
1 påse frysta TZAY Natural Soy Strips
1/2 röd chili
1 bit ingefära
2 vitlöksklyftor
1 pkt böngroddar
1 påse babyspenat
1 burk cannellinibönor
1 burk vegansk crème fraiche
1 påse vegansk mozzarella
2 dl krossade jordnötter
1/2 kruka färsk koriander
1/2 kruka mynta1 msk rapsolja till stekning
Salt
Peppar

Så här gör du:

Skala och riv vitlök och ingefära. Dela chilin och ta ut fröna, finhacka. (Du kan behålla fröna om du vill ha mer hetta i rätten). Fräs sojastripsen i olja, blanda i chili, vitlök och ingefära.

Stek spenaten i en het panna, låt svalna och krama ut vätskan så gott det går. Häll av bönorna och mixa slätt tillsammans med vegansk crème fraiche och den stekta spenaten, smaka av med salt och peppar.

Lägg jordnötterna i en påse och krossa dem med en kavel. Lägg ett tortillabröd i en form och bred på ett lager av bönröran, lägg på böngroddar, strips och avsluta med ost. Upprepa tills du har 3–4 lager. Avsluta med mer riven ost.

Grädda i ugnen på 175 grader i 30 minuter eller tills den har fått fin färg. Dekorera med lite bönröra, jordnötter, koriander och myntablad.