2–4 portioner
Du behöver:
1/2 pkt TZAY Natural Soy Bits
100 g fryst bladspenat
100 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1/2 sötpotatis
1 påse riven mozzarella
3 msk sojamjölk
1 pkt smördeg
1 msk rapsolja till stekning
Så här gör du:
Skala och hacka ner sötpotatisen i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Mosa sötpotatisen grovt med en ballongvisp, salta.
Tina och hacka bladspenaten.
Skiva champinjoner och vitlök, stek på hög värme tills det mesta av vattnet försvunnit.
Rulla ut smördegen på en plåt och skär snitt på sidorna, som du ser på bilden. Lägg på sötpotatis, stekt svamp, spenat, sojabitar och avsluta med riven ost.
Vik först över kortsidorna på smördegen, fortsätt sedan med en flik från varannan sida, så att det bildar en fläta. Pensla flätan med sojamjölk och grädda i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.
Servera med en god sallad!