Sojaspett med potatisstomp

2 portioner, 45 minuter

Ingredienser

1 förpackning tinade TZAY Happy Soy Skewers, 250g
125 g champinjoner, halverade
Olivolja
Salt
Ev några gröna blad
1 rödlök, skivad
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
200 g potatis, skalad
1 dl fraiche (soja eller havre)
1 msk strimlad bladpersilja

Koka upp vinäger, socker och vatten med en nypa salt. Lägg ner rödlöken i den kokande lagen och dra av kastrullen. Låt löken svalna. Koka potatisen tills den är mjuk och häll av vattnet. Tillsätt fraichen. Koka upp och mosa potatisen lätt med en gaffel. Smaka av med salt och blanda ner persiljan. Bryn champinjonerna i olivolja. Smaka av med salt. Stek sojaspetten i lite olivolja till fin färg. Servera de nystekta sojaspetten med potatisstomp, brynta champinjoner och toppa med lite picklad rödlök samt gärna några gröna blad.