2-3 port
Du behöver:
1-2 sötpotatis
1 msk olivolja
1 msk hackad ingefära
1 tsk chiliflakes
1 tsk smoked paprika-pulver
1 tsk hackad vitlök
1 msk hackad basilika
1 tsk salt
Så här gör du:
Skala och skär sötpotatisen i stavar.
Häll över olivolja och alla kryddor, blanda runt ordentligt.
Baka i ugnen ca 15-20 min på 200 grader och rör emellanåt så att de får jämn färg.
Du behöver:
1 dl jordnötter krossade
1 tsk grön curry pasta
1 dl kokosmjölk
2 tsk muscovadosocker
1 krm hackad färsk röd chili
1 krm riven vitlök
1 msk japansk soja
1 tsk riven ingefära
Så här gör du:
Smält sockret i en kastrull på medeltemperatur, rör om ibland så att det inte bränns. När sockret smält helt, häll över sojan och låt koka ett par minuter.
Du behöver:
1 dl socker
1 dl japansk soja
Så här gör du:
Smält sockret i en kastrull på medeltemperatur, rör om ibland så det inte bränns. När sockret smält helt, häll över sojan och låt koka ett par minuter.
Du behöver:
50 g risnudlar
20 g nori/sjögräs
ca 1 liter olja
Gör så här:
Värm oljan till ca 180 grader i en kastrull eller djup stekpanna, lägg i nudlarna, och lyft försiktigt upp med en hålslev så fort de puffat upp. Lägg inte i för mycket nudlar på en gång om du har en liten kastrull, de expanderar väldigt mycket. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Mixa nori (sjögräs) i en mixer. Krossa de friterade nudlarna med händerna och blanda med sjögräset.
Du behöver:
1 påse TZAY Happy Soy Skewers
1 tsk matolja
Gör så här:
Värm oljan i en stekpanna, lägg i spetten och stek i ca 2 minuter på varje sida tills de får fin gyllenbrun färg. Pensla spetten med teriyakisåsen och vänd i de krossade nudlarna med sjögräs. Servera med jordnötssås och sötpotatis-pommes frites.