TZAY burgare

4 portioner, 25 minuter

Ingredienser

1 tinad förpackning TZAY Cute Soy Bits, chili/ingefära, 250g
0,5 msk paprikapulver
2 krm havssalt
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 msk ströbröd
1 msk vetemjöl
1 romansallatshuvud
1 halv gurka
2 bifftomater
1 rödlök
1 mindre surdegsbröd
1 Herrgårdsost, stark
1 burk Paprika och Fetaostsås (köps i delidisken)
Spett att trä igenom burgarna

Coleslaw

Ett halvt vitkålshuvud
1 syrligt äpple (gärna Granny Smith)
1 morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
1 tsk socker
1 nypa salt

Strimla vitkål, äpple, morot och lök tunt. Rör ned crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker, salt och peppar. Coleslawen blir extra god när den har dragit till sig ett tag. Smula ner sojabitarna i en bunke och tillsätt paprikapulver, salt, olja, vatten, ströbröd och mjöl. Forma till 8 stycken tunna burgare. Smörstek på medelhög värme tills burgarna får en fin yta. Innan du stekt klart burgaren, lägg på en skiva ost som får smälta.

Skiva tomat, rödlök, sallad och hyvla gurkan med en osthyvel. Skär surdegsbrödet i skivor och rosta i torr stekpanna till önskad grillyta. Bygg burgaren med sallad, sås, tomat, gurka, lök, sojabitsburgare och lägg på brödlocket. Trä gärna igenom ett spett av något slag som håller ihop burgaren.