3-4 portioner, 2 stora pizzor 45 minuter
1 påse TZAY Natural Soy Strips, 250g
1/2 röd chili
2 vitlöksklyftor
3 msk soja
2 dl tomatsås
200 g veganost
5-10 cocktailtomater, skivade
1 dl svarta små oliver
10 blad färsk basilika
200g sötpotatis
2,5-3 dl vetemjöl alt. glutenfritt mjöl
1 tsk flingsalt
1 krm vitpeppar
Marinera de tinade sojastrimlorna i chili, vitlök och soja. Skala sötpotatisen och skiva i ca 1 cm tjocka skivor. Koka i kastrull tills de är mjuka, ca 15 minuter. Häll av vattnet och mosa sötpotatisen med gaffel. Tillsätt salt och peppar. Tillsätt mjöl och knåda till en deg. Degen kan vara ganska lös men mjöla ordentligt när du kavlar så går det bra. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakplåtspapper och förgrädda 5 minuter i ugn på 225 grader. Ta ut pizzabotten ur ugnen.
Lägg på tomatsås, de marinerade sojastrimlorna, ost, oliver och de skivade tomaterna. Grädda i ca 10 minuter på 225 grader tills pizzan har fått fin färg. Toppa pizzan med basilikablad och servera genast.